lördag 29 september 2007

jag äter som en jävla häst också

jag är en kass brud. Med betoning på brud. Jag har typ 260 högskolepoäng men jag vet noll och inget om smink, krämer och håruppsättningar. Jag sminkar mig bara för att inte vara ful. Det går fort som fan och resultatet är förmodligen allt annat än lyckat för det professionella ögat. Jag tvättar bort sminket med tvål och vatten trots att jag förstått att det i vissa länder är straffet för mord. Jag har inget att tillägga när folk pratar stylingtips och schampon. Det är inte direkt så att jag inte är intresserad, det verkar bara ta så jävla lång tid. Redan som mycket ung förbryllades jag av att mina väninnor verkade gilla att "göra sig i ordning" före krogbesök. Jag var, tyvärr, redan då mest intresserad av själva festen och kunde inte snabbt nog vara på plats. Min bästis annica är hopplöst likadan.
Min äldsta syster är ett superproffs. Ibland blir hon arg på mig när jag är osminkad och några gånger har hon upprört anklagat mig för att uppvigla andra till att inte sminka sig. När hon och jag ska göra något sitter hon, som en sträng lärarinna, bredvid mig och inspekterar mina sminkinsatser:
- Du har fransar under ögonen också, påpekar hon ilsket.

Första gången jag var på skönhetssalong var för två år sedan då jag för första gången i hela mitt liv vaxade benen. Det var en stor dag.
I dag är allt på väg att förändras!
Jag och annica ska på tjejkväll. Min hårfrisörska har bjudit in mig. Hon har antagligen sett att jag är i ett skriande behov av styling (jag kunde ha erbjudit mig att styla inbjudan däremot). I kväll ska det ske. Det är stort. Större än ni kan föreställa er. Min första riktiga tjejgrej. Jag är lite rädd men förväntansfull. Anna-Sara 2.0. New and improved. Nu med glucasil.
...vad fan är glucasil? är det någon som vet?
Och när frågelådan ändå är igång skulle jag och kentson vilja veta:
- hur lång är cat deeley?

måndag 24 september 2007

lätting

jag måste ta mig samman. Jag måste skaffa en ny chef. En coach och nya infallsvinklar. Jag gör ingen som helst nytta i samhället. I dag har jag:
- tagit ett långt bad
- nådigt tittat in på kontoret där jag
- läste bloggar
- gav mig in i debatter som jag inte vet någonting om
- lunchat med ett ex
- mejlat en kund och berättat att han är prioriterad
- funderat på att ringa ett viktigt samtal
- åkt hem

jag misstänker att ett par avsnitt heroes kan vara en fin avrundning på en kreativ dag. Jag borde tamigfan få sparken.

Peter om du läser detta: jag prioriterar visst dig. På mitt vis. Puss.

zzzzzzzzzzzzzzz

jag gillar fotboll. Framför allt brasiliansk fotboll. I en landskamp sverige brasilien är mitt val inte självklart. Och jag vet, och hyllar, att idrotten rent generellt fört mycket gott med sig.
MEN! á propos kvällens derby måste jag säga: fyyy för faaan vad jag är skitless på hur mycket män kostar samhället. De kan ju förhelvete inte ens göra något så grundläggande simpelt som att hålla på ett lag utan att kosta samhället en smärre förmögenhet. Det är en boll som skall in i mål. Det är inget som förändrar världen eller ditt liv. Men det ska slåss, förnedras, rivas ner och förstöras. Barn, klena, fönster, byggnader och åldringar göre sig icke besväret att komma i vägen för supportrar och deras framfart. För att...? Vaddå? Jag orkar inte ens följa debatten längre. Det är ju bara så dumt. Titta på fotboll. Drick en öl. Ät en korv Gläds, sorgsnas och gå hem. Vari ligger svårigheten?
Jag vill fan inte betala för att män skall kunna idrotta. Måste allt gå sönder? Jag orkar inte att dyr nyhetstid upptas av att infama av hankön gräver upp gräsmattor och övar spanska substantiv i form av väggmålningar. Jag orkar egentligen inte ens tänka på eller skriva om det... ...jag slutar nu.

För övrigt tror jag på kryss i kväll. Trots att AIK är det bättre laget. Om någon undrade.

söndag 23 september 2007

waldemarsudde...

i dag har jag varit på waldemarsudde och kollat popart. Fast mest kollade jag på två skitsnygga exemplar av människor. Ijenklien tycker jag nog faktiskt att tavlor är en rätt trist konstform.

fredag 21 september 2007

min farsa...

...är något så märkligt som senior-writer. Jag vet inte riktigt vad det är, men när han gick från att vara kulturredaktör till sw så innebar det i praktiken att han började jobba mindre och fick en större bild-by-line (ca 2 dm). Hans uppdrag är att "lyssna på länet" och vissa dagar då jag besökt honom har han ägnat dagen åt att, och nu citerar jag: "tänka". I dag tog han priset. Jag ringde på hans direktnummer klockan 09.43 och fick beskedet:
"anknytning 631 har gått för dagen"

- pappa! jag vill ärva ditt jobb. Nepotism är en fin gammal tradition. Tackar på förhand.
/din dotter

onsdag 19 september 2007

tommy tycker om mig

min man är intill förvirring lik tommy nilsson. Och när jag skriver lik menar jag inte bara lik typ "faan vad du är lik tommy nilsson" utan här snackar vi autografskrivning och seriöst tisseltassel och sänkta röster. Vänner till tommy nilsson har kommit fram och förklarat att de efter en timme insett att det inte är deras gode vän tommy som blivit dryg och slutat hälsa utan faktiskt en märklig kopia på göteborska. Mina bekanta har spionerat på tommy nilsson i alla möjliga sammanhang i tron att han är olle utrustad med fel kvinna. De som känner tommy menar att de till och med rör sig och klär sig på liknande sätt. Allt det här är lite småkul och det är tacksamt att terrorisera olle för tommys pekoral, men allt tog en vändning härom veckan. Olle lullar hem från casinot en fredagsnatt och upp ur ett hörn far ett luddigt uteliggar-bylte upp, springer efter och tjuter:
- tommy, tommy! Jag gillar din musik!
Chockad säger olle: jaha, och fortsätter att gå. Drabbas direkt av dåligt samvete, vänder sig och ger uteliggaren 50 spänn.
- tack, tommy! Jag ska fortsätta att lyssna på din musik, flöjtar uteliggaren lyckligt.
Och här vill jag påpeka: om olle ska fortsätta att göra goda gärningar i nilssons namn tycker jag att han ska få betalt för det.
Trots att han försett nilsson med idel horribla namnteckningar genom åren.

lördag 15 september 2007

små askar

till och från i livet har jag varit tvungen att samla på saker. Jag vet inte varför det är så, men antagligen är det alliansens fel. I slutet av 90-talet samlade jag på hemmatillverkad mosaik, men det var mest ett utslag av att jag tidigare samlat på blomkrukor. Som ni förstår blev jag tvungen att upphöra med denna ovana. Det spårade ur hela tiden. Började istället samla på saker åt andra. Till expempel kossor åt lena och mia fick tandborstar i present hela tiden. Ingen av dem vill umgås med mig längre. Utan att förstå det har något tydligen fattats i mitt liv och under allmän hemrensning i dag fann jag massor av små askar. Tydligen samlar jag igen. Små askar. Så ni vet. Om ni ville ge mig presenter ibland.

fredag 14 september 2007

så var det etablerat då

jag blev tillfrågad om att vara med och debattera i svt´s "argument".
- Vill du debattera om vad vi ska med facket till i argument nästa torsdag? De söker en person som aldrig varit med i facket.
- Tack men nejtack. Jag vill varken vara med i facket eller tv.
- Haha, jag vet men det var så roligt att de sökte "dig". Det stod "arg, talför som aldrig varit med...".

onsdag 12 september 2007

familjenotis


min adopterade lillasyster marina, blott 25, har varit på snabbvisit i sverige och gift sig. Iklädd svart den 11 september blev hon fru landin-andersson i rådhuset i stockholm. Brudgummen bar kilt. Av mig fick hon fantomen och sockerdricka (nåja, sprite) i bröllopspresent. Hon vet varför. Nu flyttar hon från holland till malaysia. Och gud vet när hon återvänder. Och gud vet när vi lite äldre syskon blir ärbara kvinnor och män.

tisdag 11 september 2007

på mitt skrivbord i dag...

...hamnade ett litet infoblad som skulle "snyggas till". Det handlade om jazz-musik på lokal. Förmodad målgrupp: 60+, förmodad avsändare: 60+. Längst ner på bladet förkunnades nämligen "fullst. rättigheter". Jag försjönk genast i sentimental trans. Fullständiga rättigheter minns jag lite diffust från mina första krogår. Det betyder att restauranger odyl får servera öl, vin och sprit. Jag hade 3 saker som jag spanade efter i annonserna i uppsala nya tidning i slutet av 80-talet.
"Fullständiga rättigheter", "leg 18" och "Dj: Tor". De tre funkade fint ihop. Okej "fri entré före 21.30" var en bonus. Grejen var att fullständiga rättigheter liksom var ett lösen. Det var inte så ovanligt att man lurade stackars 18-åringar som inte hade det så lätt att komma in överallt genom att inte ha "fullständiga rättigheter".
Huxflux stod man som ett välstylat fån med leget i handen, 60 spänn fattigare, på ett saft-disco. Det var så man lärde sig att läsa det finstilta.
Nä, fullständiga rättigheter var som sesam öppna dig. Lyllo alla 60-åringar som ska få gå på jazz med fullständiga rättigheter. Jag ska nog feta upp det lite.

måndag 10 september 2007

marmeladskalle!

jag och olle har bott ihop i sex år. I dag insåg jag att han på riktigt har marmelad i gröten!

söndag 9 september 2007

regn

"folk som bär runt på paraplyer förtjänar att gå under."
- Mussolini

måndag 3 september 2007

brittan

vid tre tillfällen har jag sagt "asså jag gillar faktiskt den här britney-låten". Hit me one more time, toxic och do something. Och nu har jag kommit på mig själv med att gilla gimme more också. Fan. Jag kanske gillar britney spears. Asjobbigt för självbilden.
GIMME MORE

söndag 2 september 2007

...?

när jag står inför ett större eller mindre beslut och frågar människor om råd får jag allt som oftast höra: "lyssna till din inre röst, egentligen har du redan fattat beslutet". Vad är det för idioti?! De gånger jag har en inre röst så behöver jag ju inte fråga! Det är när jag minst två lika övertygade inre röster jag ber om råd. Går folk omkring med en inre röst? Och är det, i så fall, normen? Och vem har bestämt det?

...och framför allt; bör alla följa sin inre röst? vad säger hitlers och linda rosings inre röst?

lördag 1 september 2007

broaryd


jag och min vän johan från burseryd delar en passion för spanska, konst och film. Här kan ni se hur de tre kombineras. En liten pelicula (film) från hans trakter...