torsdag 31 juli 2008

kulturkrock

jag gör ett jobb med en alternativ-medicinare. Ett rätt stort jobb. Företaget i fråga är en enskild firma, men omsätter en hel del. Sist vi träffades berättade min kund att hon behövde skicka en faktura till ett större företag och undrade om jag kunde skriva ut en åt henne. Jag trodde att hon bad mig för att jag precis varit med och plockat fram en logo åt henne och att hon ville ha den på fakturan.
- javisst, sa jag och plockade fram min fakturamall. Vet du iskallen vilket fakturanummer eller måste du ringa revisorn?
- fakturanummer, sa alternativ-medicinaren med ett synligt frågetecken i rösten.
Efter ett gäng följdfrågor visade det sig att hon inte sysslade med varken fakturanummer eller kundnummer.
Så jag startade från 1 och frånsa mig ansvar.
När vi var klara frågade jag hur hennes fakturor brukar se ut.
- äh, det är lite olika, svarade hon. Jag skriver dem för hand.

Jag har haft några veckor på mig att smälta detta och till sist kommit fram till att det, rent estetiskt, i alla fall är bättre med en handskriven faktura än de horribla office-faktura-programmen. Men ändå...?

onsdag 30 juli 2008

fulfot

jävlar vikken ful solbränna mina sandalfötter har fått!
Jag ser ju skitig ut. Jag kanske är det...?

Nu ska fötterna gå och träna. Sen ska de på bio. Om någon undrade.
Jag är ju, som bekant, inte med i facebook-klubben så jag rapporterar min status på bloggen.
Anna-Sara is fult solbränd och ska till gymet där ingen minns henne

nojjorna hopar sig

jag har två större och ett lite mindre projekt att sjösätta inför hösten. Dessa kräver tre telefonsamtal som borde göras nu. Det är bara det att jag upptäckt att jag har telefonskräck också.

Skit också.
Om ni bara visste hur jobbigt det är att vara jag.

tisdag 29 juli 2008

champagne

det är ju faktiskt lite synd om dem som gillat champagne jämt...
...jag menar ordet champagne är ju i dag synonymt med helrör på något sätt. Lite white trash, "vilja men inte kunna" och nyrikt i en osexig mix.
Det finns mycket att säga, och har sagts, om människor som går igång på att slänga skumpan istället för att dricka den, men thabo har summerat, vänt och styrt upp situationen på ett sätt som gör alla andra funderingar överflödiga. Jag har flinat nöjt hela dan. Vilken effektivisering. För krögare och gäster.

måndag 28 juli 2008

åter på jobbet

jag har precis givit mig ett par hårda örfilar och vrålat: show me the money!
Det fungerar ringa eller inte alls.
Jag kan inte jobba. Bokstavligen. Jag minns inte hur man gör. Det räcker egentligen med ett par dagars uppehåll så är det som bortblåst. Det beror på att jag är principiellt emot jobb.

Därför lägger jag ned lite tid på att förmedla en fin tommy nilsson-historia. Jag är egentligen lite less på att berätta hur lik min man är tommy nilsson det är tjatigt, men just den här gången blev jag opassande förtjust.
I går när vi är på väg hem från bion passerar vi ett gäng uppenbara turister på bistro bohéme. Sejdlar, färglada skjortor och ogenerat högljudda. Och allt annat än diskreta. En av dem flyger upp och vrålar med spontan förtjusning och fullständigt ohämmat:
- TOOOOMMY NILSSOOOOOOON!
Jag vet inte vad han hade tänkt sig för effekt, men den uteblev nog. Olle stirrade, livrädd, rakt fram och sällskapet började, generat, hysscha.
Och jag skrattade.
Tänk att man blivit utsatt för boråsisk kändisspotting.

För övrigt tycker jag fortfarande att olle är mer lik howard stern fast blond. Ni som inte tänkt på det och känner olle; kolla här och garva!

söndag 27 juli 2008

sista semesterdagen

åkte ut till djurgården för att försöka förgylla det mjölkvita som utger sig för att vara min kropp. Inte oväntat var min arbetsmoral över så fort frukt, godis och tidningar var förbrukade. 30 minuter cirka. Sen tog vi en biltur och begapade avundsjukt djurgårdens miljonpalats där dämpade gräsklippare brummade likt diskreta sedelpressar. Tog oss vidare till gåshaga där jag aldrig varit. Det såg ut som ett lite ängsligt miami. Vi åt på ett fegt inrett art deco-hak och det hela var rätt underhållande.
Men maten var rent usel och stämningen sjönk.
Sen läste jag i en gratistidning att min idol göran greider anser att eywind jonssons krilon-svit är litteraturens mest överskattade. Jag blev förtvivlad.
Sen kom en gåshagga med en mopsjävlel som fick sitta med till bords. Då lämnade jag, äcklad, gåshaga. Jag måste inte åka dit igen.

Ikväll tror jag det blir bio. Och hela veckans in treatment.

juli - snart över

jag har haft en och en halv veckas ofrivillig semester pga arbetsbrist. Jag ogillar att ha semester i juli och undviker det som pesten. Jag jobbade som utbildare på gymnasiet i ett gäng år och lovade mig själv att aldrig mer ta semester i juli igen. Så när som på ett år har jag lyckats.
Det är så jävla svårt att göra av sig själv i juli. Jag gillar grekland men det är ju helt jävla hopplöst. Löjligt dyrt och totalt överbefolkat. Lite som thailand i december. Det går liksom inte att få vara ifred. Man kan dra iväg till den avlägsnaste plats och vara helt säker på ett: "menheeeejvadvärldenärliten".
/Det vore kul att någon gång gå fram till en främling i miami och säga: dig har jag aldrig träffat vad stor världen är!/

Om man istället stannar hemma i sverige är risken stor för dåligt väder och en nästan garanterad känsla av att "det är jävligt synd om mig". Blir vädret däremot fint förväntas man tränga ihop sig tillsammans med resten av befolkningen på trånga badplatser och syssla med den infantila sysslan "solning". Badar i sverige gör jag bara inte. Fyfan va kallt, mörkt och äckligt. Jag har kommit fram till att en månad i sydamerika kanske skulle vara lösningen...? Eller boka in mig chez maison belle i sundsvall?

Jag kan inte påstå att jag är utvilad, däremot jävligt uttråkad. Så nu skrider jag till jobbet igen. Med ett lyckligt leende och sikte på aparoliga augusti då alla packat ihop den tokroliga semestergarderoben och börjat jobba igen.

Förresten; de här tropiska nätterna de pratar om...? Såååå jävla varmt tycker jag inte att det känns. Frös i tshirt och sjal på väg hem igår...

fredag 25 juli 2008

juli, lugn, ro och goda mackor

för oss med pöbelallergi är juli en lite knepig månad. Det blir en hel del planering. Tackolov rör sig pöbeln rätt förutsägbart. De häckar kring medelhavet, på gotland och de som är hemma är på ikea när det är dåligt väder och kring badplatser vid fint. På skansen är de inte.
Så dit begav vi oss med guddottern och vidhängande föräldrar. Lugnet var enastående. Det var vi och tio japaner. Ida åt, som vanligt, mesiga majskrokar medan vi åt evas sjukt goda mackor.
Asså det är mycket snack om folks fysiska företräden, social kompetens hit och helikopterseende dit. Det pratas däremot väldigt lite om människors färdigheter vad gäller macktillverkning. Eva är både vacker och en superkompetent personalspecialist, men främst gör hon o-t-r-o-l-i-g-a mackor. Och det nämns sällan. Så jag nämner det nu. Överhuvudtaget är mackor godast när andra gör dem åt en. Det borde ordas mer om detta.
Mackorna svaldes ner med rosévin jaffa ackompanjerat av uggla som repade i bakgrunden.
På det hela stora en mycket fin dag även om ida var avsevärt mer intresserad av människor än djur.
Undrar när man kan börja intressera henne för grönan...? Det är nämligen ALDRIG någon som vill åka karusell med mig.

Ikväll blir det karusell med semester-firarna på det mer mentala planet.

torsdag 24 juli 2008

larmar och gör sig till

av okänd anledning har jag haft aaaaaaalaaaarma på hjärnan i ett par timmar. Inte nog med att den är helt jävla omöjlig att sjunga - duuuutuuuutuuutututu, nzzt, nzzt, nzzt, nzzt - den e lika omöjlig att ha på hjärnan på något vis. Hur ser det ut i era hjärnor? Kan ni ha cepe-techno på hjärnan utan att det blir obegripligt?

onsdag 23 juli 2008

klokt barn

igår firades det faktum att vår guddotter kommit hem från semester. Vi fick campari. Guddottern fick vatten. Vi drack vin. Guddottern fick gnaga på något slags smaklös ostkrok framtagen för tandlösa. Det är på många sätt roligare att vara vuxen.

På de här tre veckorna hade hon helt glömt bort sin gudfar men skrattade hysteriskt över att se mig igen. Jag ska låta det vara osagt om det beror på att jag ser ut som en mupp eller om hon faktiskt är glad att se mig.
Hon hade även fått hår och lärt sig nya trix. Krypa och krypa jättefort. Plaska och vinka. Vilket, om jag ska vara ärlig, var lite samma gest.
Men det, för framtiden, vettigaste min övernormalt begåvade gudis lärt sig var att läsa min blogg.

tisdag 22 juli 2008

släkten vs schulmans

jag har aldrig riktigt greppat schulman-prylen. Lite som kent. Alla älskar bara älskar dem. När alla älskar något blir jag misstänksam. Jag försökte läsa alex schulmans blogg och fann den småkul men föga upphetsande. Kollade in 1000 apor som inte fångade mig. Alls. Jag skrotade projektet, insåg att jag inte är som folk är mest och har sedan aldrig grubblat över det.
Förrän nu. Släktingarna - thabo och ramo - som i det officiella utgör AFC har gjort mig uppmärksamma på följande:
det visar sig att 1000 apor har lagt energi på att dra "berts negerfräckisar" som spännande följetong.
Men va fan!? Ska inte schulmans gälla för vassa och intellektuella provokatörer?
Jag hajjar ingenting. Om de vill provocera fram fler besökare, varför välja ett så omodernt och uppenbart tillvägagångssätt? 2008 i sverige, liksom?

Thabo och ramo har anmält 1000 apor för hets mot folkgrupp. De har även försökt påkalla kvällstidningarnas uppmärksamhet.
- Men tänk, de är inte intresserade.
Förvånad, någon?
Och jag kan inte låta bli att fundera på om det är så att man hellre värnar om sina egna vita kassakor än ett par negerrappare som inte tål skämt. Eller om det finns en rädsla. En rädsla för att schulmans kanske har en ironisk poäng, att de sitter inne med en kosmisk intelligens och ett trendigt sätt att tänka. Att de i själva verket personifierar antirasismen. Och då är det bäst att inte skämma ut sig i det offentliga genom att inte förstå.
Oavsett vilket är det deprimerande.
"De som känner sig manade att berätta att ordet "neger" inte är negativt laddat för dem, göre sig icke besväret på min blogg, ok?"

Shame on you schulmans. Shame on you.

På ett sätt hade jag helst bara mörkat detta. Det är lite no-win.

söndag 20 juli 2008

summer night city

lite halvhjärtat, men med en god aning om att detta MÅSTE ses på bio, gick jag och såg mamma mia i kväll. Och nu vill jag inte sluta se den. Jag vill titta på mamma mia dygnet runt. Jag vill vara maryl streep. Jag älskar ABBA. Jag är kär.

På väg hem utanför oss hade skolungdom fyllt fontänen med något som löddrade i sommarnatten.
Jag hade träskor och utsvängda jeans. Scenen var min. Jag såg hela koreografin från att jag närmade mig tills det att jag tog de avslutande tonerna av summer night city stående i fontänen täckt av skum. Runt omkring mig en skara beundrande doa-ungdommar i frysta poser.
Jag avstod. Icke desto mindre.
Lycklig ändå.

tio sidor porr

expressen använde tio dyra papperssidor åt anders eklund i går. Tio sidor relativt relevant information. Tio.
De e onekligen grejt när ett monster dyker upp så här i sommartid och nyhetstorka. Inte sedan saddam har ett monster sett monstrigare ut. Han är medelålders, fet, plufsig och lite skev. Och mördar små söta flickor. Vi kunde inte fått ett bättre monster om vi beställt det.
Över ett helt falskt (rätt illa redigerat) uppslag förkunnas citat:
"Jag visste inte var jag skulle gömma ´na.".
Monstret talar illa också.
Det är skönt när man så distinkt kan särskilja vi och dem.
Vilken tur att pedofiljäveln inte är en nittonåring som ser ut som femton med fylliga läppar, blont hår och talar gotländska med fast stämma.
Det känns bättre när det inte finns en chans att vi är dem.

Det är hög jävla skämsfaktior på att jag har den typen av porr liggandes framme på köksbordet.

lördag 19 juli 2008

för övrigt...

...har jag namnsdag i dag men inte en enda jävel verkar bry sig.

Utom min man som är på väg hem från halmstad i expressfart för att dränka mig i kärlek och presenter. As if.

värdet av inget

jag är gäckad av ingenting. Per definition borde ingenting vara tomt och innhållslöst - ett slags avsaknad av substans. Lika med noll så att säga. Men om du frågar någon "vad är det där?" "vad gör du?" "vad har du gjort?" och får svaret "ingenting" så fylls tomrummet av oceaner av möjlighet.
Ingenting blir synonymt med precis vad som helst, någonting odefinierbart och spännande. Från och med i dag är jag besatt av ingenting och alla dess möjligheter.

fredag 18 juli 2008

mitt sommarlov var jätteskönt

MITT SOMMARLOV
Först så åkte jag till mormor. Det var jättekul. Vi åkte till legoland men jag fick inte köpa godis. Sen kom kusinerna och vi lekte jättelänge. Sen åkte dom hem. Jag är osams med Elin nu. Jag har fått ett nytt dataspel och sett tre snygga killar. Sen vet jag inget mer.

Många kommer aldrig längre än till legoland har jag noterat.

torsdag 17 juli 2008

gräsänkans klagan

något luktar unket där jag bor. Antagligen är det jag.
Fick för mig att jag ville äta keso och tog mig med tveksam balans till affären. På upplandsgatan blev jag stoppad av två finska fyllon som ville veta var systembolaget låg.
Det har alltså börjat synas på mig.
Nu sitter jag och glor på keson. Vet inte vad jag ska göra med den. Ris och keso låter ju till exempel som jättekonstig mat. Jag äter den nog ur burken.

Jag gillar att vara gräsänka. Man får exklusivitet på fjärrkontrollen, lyssna högt på vilken musik man vill och vara full och ful. Man får byta ut vissa eller alla måltider mot godis. Man får köpa rödmjölk.
Men nu vill jag inte vara en full godisätare längre. Jag vill att min kille ska komma hem och hålla ordning på mig.

jag har försökt...

...jobba. Men jag hajjade fan ingenting.
Sen har jag försökt ta ett bad, men jag förstod ingenting av det heller. Liksom i vilken ordning badskum och vatten ska hällas i och varför.
Sen försökte jag läsa men det var helt obegripligt.
Sen glodde jag på ett sånt där "ring in-lös korsord-vinn pengar-program". I sanning var orden för svåra att lista ut.
Nu försöker jag begripa en såpa på 4an. Framgångslöst.

Vad ska jag göra? Hjälp mig? Vad kan en gravt alkoholskadad medelålders kvinna tänkas förstå? Finns det något jag kan färglägga?

ajje min skalle

min yngsta bror, hans flickvän och ett par av hennes bröder - alla bosatta i örebro - drabbade mig genom dålig planering i går. De ramlade in efter maiden-konserten och det verkade som ett gott skäl att dricka sprit.
I dag kan jag inte alls se poängen.
Har jag lärt mig något?
Kanske.
Det går att dricka tequila med örtsalt. Det gör det.

tisdag 15 juli 2008

tv

två gånger denna vecka (som ju är rätt ny) har jag, av oklar anledning, fastnat i invasion of the body snatchers från 1978.
Jag är förskräckt över hur ful donald sutherland var som ung. Han är ju en attraktiv äldre man. Jag har tagit för givet att han skulle vara apa-snygg som ung. Ännu märkligare är att jeff goldblum är gammal nog att ha spelat vuxen på 70-talet. De ser de jämngamla ut i den här gamla sköna skitfilmen.

Nu har jag glott lite på hajen 3 som inte ens skrämde en gammal haj-neurotiker som jag. Går det verkligen att skrika under vatten?

Hur många människor kan dö i midsomer utan att det får förfärande demografiska effekter?

Fan tv är verkligen bäst när det är dåligt. Och man är gräsänka med full fjärr-kontroll.

omänskligt skittråkigt

...jag la ut mig på årets första solning i dag. Det var EXAKT så tråkigt som jag minns det. Det enda som kan få mig att stirra in i solen en hel dag är kopiösa mängder sprit och dessa tillhandahölls inte i stadsbarnens sommaräng - tegnérlunden.

Efter en och en halvtimmes tristess fick jag syn på en kvinna som låg och pressade topless och krumbuktade runt med trosorna så att inga ränder skulle uppstå. Hon hade en sån där surrealistisk 80-talsbränna som fick henne att se airbrushad ut.
Där och då bestämde jag mig för att det nog var en rätt god idé att gå hem.

sommarrapporter & meningen med livet

sommarsverige rapporterar in och någonstans mellan vår stadsministers "beslutet är fattat" och kändisarnas helt naturliga och förvånande tvillingfödslar meddelar michanek att hon är drabbad av jordskalv. Guddotterns mor gråter floder över boken jag rekommenderade och grannen är mörkrädd på landet. Modig-s har via vykort låtit rapportera att meningen med livet kanske är mat, sprit och semester.
Jag vill för övrigt skälla på mina dagliga 40 - 70 unika läsare som inte svarat i enkäten om livets mening. Slarvigt. Av de 21 som svarade verkar en överhängande majoritet anse att livets mening är att "må bra". Tillvägagångssättet är oklart.
Bara en ansåg att livet inte har någon mening.
De två som svarat att livets mening är "annat" gör mig avundsjuk och beundrande. Eventuellt vet de något som de inte redovisar för.

Kentson menar att livets mening är att vara glad. Jag tror jag går på den linjen av det enkla skäl att jag oftast är glad. Jag är gladare än jag har semester. Jag är gladare än har pengar. Jag är gladare än har barn. Et cetera.
Mitt livs mening är att vara glad.

I dag tar jag mig semester. Jag och boken ska ta en långpromenad och hitta en plats nära glass i solen.

måndag 14 juli 2008

asså

det förvånar mig att det fortfarande pågår krig överallt i världen. Känns inte det fruktansvärt... omodernt?! Väldigt 1900-tal liksom?

lördag 12 juli 2008

tant-chock

den här veckan har tre saker fått mig att åldras i ett rasande tempo!
  1. det här inlägget på yttermyrskans blogg
  2. de hysteriskt små knapparna på min nya mobil
  3. just nu intervjuar de "artisten ola" på morgon-tv och hur mycket jag än söker i mitt minnes djupaste gravkammare kan jag inte begripa vem han är och varför
Rätt som det är kommer jag finna mig själv säga:
- Svart fungerar alltid.
Suck.

till kungen

det är nu fastställt: michaneks balkong måste monteras ned. Människor som hamnar på den blir orimligt fulla och bakfulla. Obehagliga transaktioner äger rum, märkliga samtal förs och livsfarliga beslut fattas.
Omständigheterna kring michaneks balkong strider mot de mänskliga rättigheterna och vi kräver att den måste bort.

Högaktningsfullt
//Undertecknad som hela gårdagen vårdade sjuk mor i hemmet

onsdag 9 juli 2008

om jag inte svarar

ny mobil. Hajjar inget. Ett gäng nummer har försvunnit. Knapparna är sinnessjukt små och jag hajjar inget av ericson over head taken.
Så om jag inte svarar på sms och eller påringning så beror det inte på att jag är dryg.
Tror jag.

jag måste veta...

...plastgrunkan i frysen som man häller vatten i och is uppstår - har den ett namn?
Vad heter den?

Alltså den det blir isbitar av.

måndag 7 juli 2008

medan resten av världen har semester...

...har jag:
  • Irrat blöt på kungsholmen och letat efter egon
  • Photoshopat bilder som inte ens någon som faktiskt kan skulle kunna få ordning på. Inget är mitt fel, men jag tvingas stå för skiten. Snart finner ni mig hånad här
  • Tittat på kirsteiger-pornografi. Det kan vara så att han är utvecklingsstörd och då känns det ofint att skratta
  • Lyssnat på äldre människors spännande, galna och amorösa eskapader (mammas) och yngre människors spännande, galna och amorösa eskapader (mötte en tio-åring på gatan). Och dömt ut mig själv fullständigt.
  • Diskat
Nu försöker jag trösta mig med en igoogle-katt. Den spinner om man klappar den på magen. Fast jag skulle hellre vilja ha semester.

söndag 6 juli 2008

löften som liknar hot

alltjämt i fosterställning mottog jag ett sms:
"Så har jag ankommit till östersund. Vad är dina planer? Hoppas jag får se dig häruppe snart. Snaps och kramar väntar.".

Folk borde ju verkligen vara mer försiktiga med vad de hotar med på söndagar!

befogat bakfull

vin på ciccis balkong igår urartade till rom på vardagsrumsgolvet.
Nu har jag samlat dator, tv och mobiltelefon runt min fosterställning i soffan. Lägger halvhjärtat söndagspussel. Bitarna passar så dåligt att hammare behövs.
Varför skulle jag köpa hund? Jag vill väl inte ha husdjur? Är elefantskötar-danne och olle släkt? På rikt?
Jag ger upp.
Med lite tur får jag skiten översatt sen.
Lämna era bästa bakfylle-tips här nedan tack.

lördag 5 juli 2008

sylthjärna

vår stadsminister går verkligen från klarhet till klarhet och jag känner att jag borde orda om detta, men alla andra gör det ju bättre.
Jag laddar för att rita upp en nidbild, skriva ett illa förklätt terroristmeddelande från usamis_37@hotmail.com eller så, men jag är helt enkel för trött. Min hjärna är satt på håll, vänt och paus.

Det är min mans semester som suger musten ur mig. Hela denna vecka har han varit som en yster tonårsjävel på sommarbete. All hans tid går åt till att bli full på stureplan med sina jämnåriga kamrater.
- Schysstarå, får fredrik sova här?
Och som en milt överseende moder svarar jag:
- det är klart han får, bara ni är tysta och jag får sova.
Så blir det naturligtvis inte. Vid 24-snåret ringer han och förkunnar sin kärlek. Vid 4 kommer han hem och väsnas, petar på mig och frågar om jag sover. Vid 7 börjar han snarka högt och vid 8 står jag inte ut att vistas i spritångorna längre.
Här sitter jag bakfull som en korp helt utan alkohol.

Nästa vecka jobbar han.
Det gör inget.
I kväll får man vin på globetrottern michaneks balkong. Det gäller att haffa henne de sekunder hon är hemma. Morgondagens eventuella baksmälla kommer i alla fall att kännas rättvis.

it´s a dirty job...

eftermiddagens jobb bestod i att fotografera en känd idrottsman. Vissa dagar trippar man helt enkelt på jobbet på lättare tassar än andra.

torsdag 3 juli 2008

giftaslysten

olle har fått en sån sjukt jävla bra idé! Jag kan inte hajja att ingen kommit på den tidigare. Såvida ingen har det kommer han nog bli oanständigt rik.
Jag ångrar nu att jag tidigare skämtat bort alla förslag till äktenskap. Jag vill gärna gifta mig.
Jag tror ju nämligen inte på parsamheten annat än som resonemangsäktenskap. Och har vi ett klassiskt fall.

varför inte?

jag kan förstå att man måste stå till svars om man begått grova övergrepp och kraftiga lagövertramp.
Men jag kan inte begripa varför jag varenda dag, vecka och månad måste motivera saker jag inte gör.
Varför jag inte är med i facket. Varför jag inte laddar ner film. Varför jag inte är med i facebook. Et cetera.

Jag har nu bestämt mig för att envetet börja utsätta människor för motattacker.
Varför har du barn? Varför är du heterosexuell? Varför har du semester? Varför slåss du för djurens rättigheter? Varför vill du vara med på bild?