söndag 10 juni 2007

aftonbladet väljer i dag att publicera...


...namn och bild på hiv-mannen.
Varför väljer aftonbladet att publicera namn och bild på hiv-mannen?
Jo, eftersom han "aktivt sökt sexuella kontakter med flickor – utan att berätta att han är hivsmittad.Genom sitt agerande har han skapat ett allmänintresse kring sin identitet som är starkare än hans rätt till integritet. Därför publicerar aftonbladet.se i dag hans namn och bild."
Vilken jävla lam ursäkt för att sälja lösnummer! Vilket allmänintresse? Ett hundratal flickors? Aftonbladet har väl hittills inte valt att publicera namn och bild på någon annan fara unga flickor utsätts för. Och det är ett par tre stycken.
Just denna person är ju i förvar nu och utgör inget hot mot någon. Vidare in i artikeln hävdas att namnet redan är spritt. "Europas största dagstidning, The Sun, publicerade namn och bild, och de rikstäckande brittiska tv-kanalerna BBC och Channel 4 samt tidningen Daily Telegraphs nätupplagor publicerade..."
Om Aftonbladet verkligen värnade så oerhört om de oroliga flickor som ringt till redaktionen kunde väl aftonbladet hänvisat dem till the sun och på så sätt tillfredsställt både pressetik och sitt nya expansiva samvete...?
På så sätt har aftonbladet ställt till det så att situationen är värre i Sverige än i t ex England, eftersom vi saknar alternativ. Aftonbladet som opinionsbildare har en genomslagskraft som är oerhörd. Pöbeln har fått sitt. Allt för aftonbladets värnande-om-kvinnor-patos. En milstolpe i den svenska pressetiken. Bravo aftonbladet.

Inga kommentarer: