onsdag 10 oktober 2007

"bristande konsekvensanalys"

det är mycket snack om "ny teknik", "mobbing på nätet", "normförtunning" och "bristande konsekvensanalys". I vanlig ordning var allting bättre förr och teknik är främmande och skrämmande.
Som om teknik, och för all del media, skapat en ny tid och en ny ras människor. Vilket jävla larv! Ingenting har ju egentligen någonsin hänt. Folk är som folk har varit i alla tider. Inget nytt. Egentligen rätt förvånande hur lite som händer med den mänskliga rasen. Allt som händer har ju redan hänt.

Rent fysiologiskt kan empatisk förmåga inte vara fullt utvecklad förrän i 20-årsåldern. Rent faktiskt innehåller män, tyvärr, testostoron. Rent biologiskt tycks människan sträva efter makt. Vi vill äta, föröka oss och känna oss trygga. Maslows behovshierarki. Et cetera.

Jag skriker om jag hör en enda jävla rektor eller hipp trendforskare till snacka om att "ungdomarna som lever sitt liv via daaaaatorn". Jag skulle vilja rekommendera alla tyckare i alla åldrar att studera lite..., hör och häpna, skönlitteratur. Folk i dag beter sig precis som folk gjorde för 100 och 200 år sedan. Om någon undrar vad jag tycker. Och läs gärna michaneks smarta krönika om pöbeln.

Inga kommentarer: