onsdag 8 september 2010

Definitionsfråga...

Maud Olofsson klargör att hon aldrig på tiden skulle sätta sig i en regering med en kommunist. Däremot verkar hon inte ha några problem med Kristdemokrater.
I´m intrigued.

7 kommentarer:

It´s all about me sa...

Känns som jag har missat nått nu...

Beatrix Vnunk sa...

Inte då!
Maud Olofsson gjorde en publikfriare och sa kraftfullt att hon aldrig skulle alliera sig med vänstern och definierade dem som "kommunister". Det är rätt billigt och det stör mig att ingen pratar speciellt mycket om att en röst på c, fp eller m är en röst till ett parti som har rätt märkliga idéer om allt från abort till homosexualitet.

S i Göteborg sa...

Jag är fascinerad över att det i denna valrörelse har blivit vad de borgliga ofta återkommer till, Ohly som den farliga kommunisten. Som jag minns det var den debatten inte alls aktuell sist, så vad har hänt? Eller är det ett tacksamt skrämselargument?

Själv skräms jag av tanken på fler alliansenår. Den progressiva HBT-politik som fördes i början av 2000-talet ligger nu och kippar efter andan i en låda hos Göran på socialdepartementet. Väl gömd och nedtystad... Jag får väl vara glad att de ännu inte har börjat prata om att ta tillbaka de rättigheter vi har i sann USA-anda.

Anonym sa...

Vad är det med Kd som gör att de kommer undan? Varför hårdmanglas de inte? De betraktas som en samlig harmlösa frälsningssoldater - och så är de i själva verket fruktansvärt otäcka. Själv tillhör jag inte ens verklighetens folk # Kd-analys.
(Nähä, var är jag då, hoho, kan jag få ett svar?)

michanek sa...

Det var jag, Michanek som skickade kommentar.

Beatrix Vnunk sa...

Miche och Sabina: jag kan bara hålla med i era respektive frågeställningar. Det är ytterst märkligt. Varje dag hör jag någon säga att de inte kan rösta på MP eller S för att det inte indirekt kan ge en röst åt "kommunister". Aldrig något om att en röst på M, C, FP är en röst till "fascister".

It´s all about me sa...

Fast jag måste ju säga det, att jag hör mer åt andra hållet, hur man inte kan lägga en röst på alliansen för att det är si och så. Det är ju lika mycket skit åt båda hållen, tycker jag. Jag är helt kluven, vet inte ens hur jag ska rösta. Tycker att alla partier har en massa skit, och få bra saker. Verkligen alla (somliga värre än andra dock).