onsdag 15 september 2010

Lite val

Äh, va fan. Jag måste ju säga något om valet.
Jag får ofta frågan var jag står politiskt. Jag är, tyvärr, lite osäker men jag vet att jag inte hamnar i den breda fållan - det vill säga moderat eller sosse. Och jag är paniskt rädd för KD. För att inte tala om folkpartiet - förbjud, släng ut, stäng av-partiet.
Mitt hjärta ligger åt vänster, men inte hos Ohly. Och absolut inte hos ett parti som är diffusare än svag ärtsoppa.
Och jag...ja, ni ser ju. Om vi ser till något så omodernt som ideologier så hamnar jag i mitten - men inte enligt det traditionella tänkandet. Jag ska låta det vara osagt vilka samhällsanalytiker det var som såg politiken som en cirkel där den extrema högern och vänstern möts på mitten (de franska?), men om jag ser det så blir det enklare. Jag hamnar någonstans mellan kommunism och fascism. Jo, faktiskt. Det ger väl ingen smickrande bild av min människosyn, men så är det. Född snobb.

För övrig tillhör jag de ytterst få i Sverige som inte hetsar upp mig över varken SD eller Mona Sahlin. SD kommer bergis in i riksdan och får sitta där och lalla i fyra år tills alla ser att de knappt var värda att nämna - sen är det över (se "ny demokrati"). Vad beträffar Mona Sahlin varken hatar eller älskar jag henne, men Jonas Gardell skriver intressant om henne här. Oavsett vad man tycker bör man nog ha lite koll på den speciella logik som omfamnar den kvinnan - i rent allmänbildande syfte. Rätt som det är händer det dig. Din syrra eller din morsa.

Alltnog, som den gamla stöt jag är går jag och röstar progressivt. På själva valdagen. Hur omodern är jag!?

Hur gör du?

7 kommentarer:

Benny Bling Bling sa...

Hade mer än gärna genomfört en klassisk valdag.
Röstning, lunch med tillhörande starköl och sedan valvaka.
Tyvärr måste jag dock besöka London.
Hemska tanke.

Det som däremot är ypperligt med förtidsröstning är att det var så extremt enkelt. När saker i Sverige, som staten anordnar, genomförs enkelt blir jag förvånad och i detta fall lycklig.

På tal om din annorlunda politiska läggning. Vad finns kvar, piratpartiet, Fi Miljöpartiet (eller är det dom som är diffusare än svag ärtsoppa?) och Centern.

Så vad kan passa bättre för dig än att gå emot alla Stockholmare och rösta på bondepartiet Centert! =)

Beatrix Vnunk sa...

Jag röstar, som sagt, progressivt. Rosa.

my sa...

Hela familjen röstar på söndag. 2 förstagångsröstare som gärna tar sig dit med sin mor alltså. Jag var nog socialist som ung, nu vete fan vad jag är. Till på söndag måste jag alltså ha en plan klar.

Johan sa...

det blir ett katastrofval. För mig. Först går man dit folkligt på söndag och hälsar på sina grannar med en hemlighetsfull nick. Sen tar man valsedlar av alla mycket nogsamt. Kanske frågar någon av representanterna något ungefär som om man ändå inte riktigt bestämt sig. Sen tar man en kopp kaffe och småpratar lite med folk. Sen fyllnar man till. Anklagar folk för att vara idioter som inte röstat innan och förslösar sin söndag på detta idiotiska sätt. vägrar lämna röstbåset för man inte bestämt sig. Stjäl godis från nåt barn och somnar på en bänk utanför högljutt snarkandes medans val-lokalen stänger. Som är i katarina skola för min del. Nästan som skolavslutning alltså.

Rasande Rose sa...

Jag röstar på Gudrun. Jag är mellan dom och Miljöpartiet.
Jag bryr mig om miljön men Fi stämmer mer in på det jag känner för.
Dessutom har jag träffat Gudrun och pratat med henne när hon sålde kanelbullar på Kiviksmarknad inför förra valet, hehe.

Beatrix Vnunk sa...

Johan: påminner mig lite om när min, färgade, bror bakfull drog runt i vår vallokal och högljutt efterlyste Sverigedemokraternas valsedlar:D

Rose: Ä-l-s-k-a Gudrun.

Beatrix Vnunk sa...

My: åååh, minns du när man var förstagångs!? Åh.