torsdag 31 januari 2008

oi

jag vaknar ofta, i perioder, vid 4-rycket och håller mig vaken ett par timmar. Vid sex-tiden då grannarna vaknar, nyheterna börjar på tv och livet liksom kickat igång då brukar jag kunna somna.
Naturligtvis hänger det ofta ihop med stress och ställer till det som fan om man måste upp tidigt. Men inte alltid. I vissa perioder och vissa nätter bara vaknar jag och trivs med mitt eget sällskap. Eller magnums.
Som nu. Med en kopp kamomillte och en rätt jävla viktig grej att fundera på.
Med stigande ålder och tid har jag lärt mig att det inte är någon mening att försöka tvinga sig till sömn. Det är bara att vara vaken.
Det som fascinerar mig är att jag alltid vaknar 04 prick. Hur kommer det sig? Varför så exakt? Det är som om jag känner mig ouppkopplad och utan sammanhang. I jämtländskan finns ett skönt ord för unplugged - oi. Så känner jag mig. Oi. Vid 06 kopplas livet upp. Jag får ett sammanhang och somnar. Något i den stilen.
Jag har en början och en skiss på en roman som handlar om en kvinna som vaknar varje natt klockan 4. Efterhand kommer hon i kontakt med andra människor som vaknar 4 och efter ett tag börjar de utmana varandra till olika typer av handlingar under timmarna 4-6. Jag tycker själv att det är rätt spännande att läsa om. Tyvärr har jag ingen aning om hur jag hade tänkt fortsätta projektet och vad som ska hända härnäst. Sista meningen skrevs 2004.
Har ni något förslag till fortsatt skrivande? Varför vaknar man klockan 4? Vad ska det utmynna i? Vilken typ av handlingar driver de varandra till?
Är idén överhuvudtaget god?
Fundera gärna över detta.
Själv ska jag lägga mig å glo på lite gamla dexteravsnitt på kanal+ och kliva upp klockan sju.
Godmorgon.

Inga kommentarer: