tisdag 1 september 2009

En törst i natten

Det är nog en månad sen jag sov en hel natt. Någon typ av graviditetessymptom driver mig upp ur sängen - det finns en uppsjö att välja mellan och alltid något att klaga på. Halsbränna, kramp i vaden, barnet hickar och så senaste nytt: TÖRST. Jag vet att majoriteten av mina läsare inte har varit eller kommer att bli på smällen, men jag kan informera att i slutet av grossessen inträder en törst som är att jämföra med den man kan uppleva under en förfärlig baksmälla eller magsjuka. Att dricka lämnar en i princip otillfredsställd. Jag tror att det är så här det känns att vara vampyr.

Nattsuddet har i sin tur lett till en hel del märkligt tv-tittande.
Här är lite nattliga tv-funderingar:
Jag vet att jag verkligen uppriktigt en gång i tiden tyckte att Ally McBeal var en kul serie. Hur är det möjligt? Jag vet också att jag, och hela befolkningen, tyckt att Cosby var helhärligt. Var vi tillfälligt under rymdmonsters hjärnmanipulation på 80-talet? Night Rider saluförs som "erotik" i genre-förklaringen på min box. And speaking of wich: porr fungerar inte alls på mig - jag blir varken upphetsad, generad eller arg. Jag har upptäckt att porr har samma effekt på mig som biljakter - jag stirrar tomt ett tag och undrar om det ska bli någon handling. Hittills har jag kammat noll.
Jag har kommit fram till att jag känner mig sorgsen över att jag aldrig distanslöst börjat följa Xena Krigarprinsessan. Det verkar ju vara en alldeles underbar serie. Är det någon där ute som vet något om den? Den måste ju gått för evigt. Spelas det in nya avsnitt eller hur funkar det?
Jag har sett hela Iron Man och hela Girl in the park uppdelat på sex-sju nätter och inte i kronologisk ordning.
Är det för övrigt någon son inte sett varje avsnitt av Fraiser, Vänner och Seinfeld minst två gånger?
Sist, men inte minst, känner jag mig redo för att någon kanal ska börja visa Pantertanter igen. Och lite sköna gamla deckare och sci-fi från min barndom. Typ Kodjak och Månbas Alpha. Jag menar: ingen vittnar om att hel natts sömn väntar de närmaste året...

Mental notis: måste skaffa tv 400.

15 kommentarer:

Kim M sa...

Det låter jobbigt det där, men snart är det över!

Jag har haft en liten Ally-revival på senare tid och fnittrar fortfarande lite här och där.

Beatrix Vnunk sa...

Kim: Men va? Nä, jag förstår inte. Den bara går på ett krångligt övervarv hela tiden. Men ok att fnittra. För mig är skillnaden att jag tyckte att den var nyskapande och värd att analysera. Då.
Pinsamt.

It´s all about me sa...

haha, jag såg Xena när jag var tonåring - det är väl bara repriser nu eller?

Hoppas...tiden går fort och smörtfri helt enkelt...

Och appropå din tentaåmgest över mina böcker - själv pustar jag ut, för jag har haft tenta på dem för massa år sedan, de bara ligger kvar där och funkar som superbra referenslitteratur inför miniuppgifter... dessutom påminner de mig om en skitrolig tid och BRA betyg i alla de kurserna så härligt nog ger de mig inte minsta ångest alls :D Att plugga på Södertörn som jag gör nu sedan 2007 är dessutom rena rama barnleken jämfört med juriik på SU så jag glider mest fram och tycker uppgifterna är rätt kul...

It´s all about me sa...

Ps. Jag tycker du ska börja följa Dexter igen. Jag har sett hela säsong 1-2-3 nu och jag tycker faktiskt inte serien tappar braheten i säsong 3, för mig håller den måttet all the way!

A Versatile Girl sa...

Haha, Xena är ju fantastisk. Som macgyver, men ändå inte.
Jag följde aldrig Ally. Jag stod aldrig ut med hon, vad-hon-nu-heter.
Cosby satt jag bänkad framför, men det var med blandad förtjusning redan då. Jag gillade den yngsta tjejen för hon var ju lite "tokig", och den äldsta tjejen för hon var ju lite "rebellisk". Resten av tiden satt jag mest och funderade över vilka konstiga problem och vilka underliga förhållningsregler de hade.
Nej, själv fastnar jag nog oftare framför underliga dokumentärfilmer, än halvtaskiga tv-serier.

Beatrix Vnunk sa...

IAAM: Jag måste gå till botten med Xena!
Men vet du, det är det här som är riktigt löjligt, jag spetsade alla mina tre juridiktentor och utan större engagemang så jag vet faktiskt inte varför jag fick ångest. Och det är ju typ tretton år sen. Kanske att jag plötsligt kom ihåg hur jävla dyrt allting var? Juridik, beteendevetenskap och samhällsanalys vill jag minnas var de i särklass dyraste kurserna...

Mm. Jag kanske ger Dexter ett försök. Var bara sååå jävla besviken på säsong 2. Först ska jag kasta mig handlöst in i säsong 2 av True blood som jag älskar reservationslöst.


AVG: Nä, jag förstår verkligen din Ally-fasa. Nu i alla fall. Vilket jobbigt jävla fruntimmer.
Problemet är att det inte går så mycket bra mellan 3 och 5 på morgonen...

Mims sa...

Jag tänkte exakt samma sak härom natten. Jag vet att jag till och med köpte-på vhs- stora delar av Ally-serien. Nu kunde jag titta i två minuter innan jag blev lika delar generad och irriterad. Å Allys, seriens och mina egna vägnar.

Satt även och tomstirrade en stund på Fresh Prince en eftermiddag, det var oftast på tv när jag kom hem efter skolan på högstadiet och helfestligt. Då.

Mims sa...

Vid närmare eftertanke så spenderade jag även en oförsvarligt stor del av gymnasienätterna framför Kvinnofängelset och M*A*S*H. Fast jag undrar om inte Hawkeye o co kan hålla än...

Beatrix Vnunk sa...

Mims: Exakt så! Fresh Prince glömde jag att nämna. Samma där.

Fast kvinnofängelset tror jag skulle hålla fanan högt än idag. Det tycker jag inte du behöver skämmas över. Väl?

egoistiska egon sa...

Vafan, jag tycker det låter rätt kul. En natt eller två. Kanske inte alla?

Beatrix Vnunk sa...

Egon: vissa dagar blir lite dimmiga. Och när man jobbar hemma är det lite farligt.

Anonym sa...

Du bör skaffa TV4Science Fiction=Månbas Alpha och TV4Komedi=Pantertanter.Har du dessa kanaler samt TV4Guld så kan det hända att du överlever de sömnlösa nätterna.
/CS

Beatrix Vnunk sa...

CS: Det har du ju helt rätt i!

Anna Thunman Sköld sa...

Min kära Yoda. Skrattade gott åt ditt inlägg. Och tänkte att hey, Night Rider kanske var just det som boxen föreslog - pornoversionen av Knight Rider :)

Jag var för övrigt slav under Caroline in the City, Galen i dig och Betygsjakten när jag pluggade på det glada 90-talet.

Beatrix Vnunk sa...

Anna: Hahahaha. Samma här. Surprise.