måndag 15 juni 2009

Den härliga, härliga spriten

Utan alkohol i fem månader försmäktar jag i Vasastaden. För att distrahera mig själv sysslar jag lite med ett hobbyprojekt - en bok om alkohol.
Så nu undrar jag lite löst:
Vad gillar du med alkohol? Vad är det bästa med alkohol? Sköna minnen?
Gödsla med era åsikter, tack!

16 kommentarer:

Benny Bling Bling sa...

Straight och ensam eller packad i parken med dom andra?

Kan väl inte påstå att jag gillar alkohol speciellt mycket.
Men viker mig trots det till följande svar:

Ett snabbrus efter jobbet. Kommentar överflödig.
En pava vin i spöregn. Kommentar överflödig.
En dagsfylla i solen. Kommentar överflödig.
En tredagars i goda vänners lag. Kommentar överflödig.
En återställare 10:14. Kommentar överflödig.

Snapsvisa:

Det var en gång för länge sen.
Jag minns det som igår.
När snoppen den var liten och inte hade hår.
Men nu har den blitt större och skaffat sig peruk.
Och reser sig för damer och kallar sig för Kurt. (Kurt går inte helt oväntat att byta till kuk. Men Kurt är enligt mig mycket roligare.)

På tal om snapsvisa, det är snart midsommar.
En snaps till sillen. Kommentar överflödig.
En starköl till grillen. Kommentar överflödig.
En flaska sprit för sakens skull. Kommentar överflödig.
En rejäl fylla till tonerna av svensk sommar. Kommentar överflödig.

Men som sagt:
Särskilt imponerad av alkohol och dess egenskaper är jag sannerligen inte.

Beatrix Vnunk sa...

Åh, Benny! En klippa i allmänhet, vad beträffar alkohol i synnerhet. Får jag citera dig om det slutligen blir den bok av det?

Benny Bling Bling sa...

Förmodar att det är rubriken (Straight och ensam eller packad i parken med dom andra?) din fråga gäller. Den är tyvärr inte Bennys, utan Ulf Lundells från låten "Hav utan Hamnar". Skulle det mot förmodan vara någon av de andra meningarna du syftar på så är de givetvis dina att använda precis som du vill! =)

På tal om alkohol. En annan av de bloggar jag läsar behandlade samma ämne i sitt senate inlägg.

http://akutpsyk.blogspot.com/2009/06/boiling-point.html#comments

Lenny sa...

Hm....det sägs att det går att ha roligt utan alkohol, men det måste vara en konstlad glädje.

tittkorv sa...

Det bästa med alkohol är att det ökar ens chanser till hångel.

Kenneth Grönwall sa...

Vi tystlåtna fega tråkiga svenskar behöver sprit för att vara oss själva. På riktigt. Tragiskt och trevligt. Så, spriten gör det möjligt att få träffa sig själv lite. Kanske.

Johan sa...

Säjer som franskritade seriealbumscowboyen Blueberry när han skäller på sin kompis "Red" som ställt till det på fyllan igen. "-Spriten är en jättebra kompis, men släpp honom aldrig in på livet".

A Versatile Girl sa...

Jag får väl bidra med det bästa jag någonsin hittat på Pernilla Wahlgrens blogg: "Gå gärna till glaset med din glädje , Men aldrig till flaskan med din sorg...."

Hon påstår att det är nåt slags ordspråk.

Beatrix Vnunk sa...

Jag tackar för alla bidrag. Hygglo.

Liza sa...

Finländare som jag är, André Wickström (komiker från Finland, har varit med i parlamentet) sade nåt i den här stilen "Folk säger ju att man mycket väl kan ha roligt utan att supa, vi i finland kan supa utan att ha det minsta roligt!" ;)
mmhm, allvarligt talat tycker jag inte att det är så himla kul med alkohol längre men om jag ska gilla det så jag gillar det för att det är avslappnande ända tills avslappnandet går över en viss gräns och jag bara blir jobbig...men annars är går det bra...
:)

egoistiska egon sa...

Jag funderar fortfarande. Återkommer.

Kim M sa...

Bäst: Att efter en lång, jobbig arbetsdag dricka en kall öl. Det är... helt enkelt underbart gott just då.

It´s all about me sa...

Jag skulle inte ha några problem med att vara utan alkohol i 5 månader. Eller mer. Jag behöver ingen alkohol för att prata mest på festen eller för att ha kul. Jag kopplar mest alkohol till problem och skit, så jag tycker det är lite obehagligt tat läsa hur viktig den verkar vara för gemene man.

Jag gillar ett glas vin då och då, men det är inget jag skulle sakna och det är inget som händer varje vecka direkt.

tittkorv sa...

Det handlar väl mest om vilken vinkling man väljer att ha. Precis som så många andra produkter har alkoholen både bra och dåliga konsekvenser. För min egen del är det mest glädjerelaterat. Jag dricker typ två gånger i veckan. Ofta så mycket att det känns. Sällan så mycket att det stör mig. Alla har väl ett eget förhållningssätt till den. Alkoholen är en fantastisk social drog som det gäller att lära sig hantera. Men visst, missbruk, oavsett om det gäller alkohol, internet, eller enorma bilar, är av ondo.

Beatrix Vnunk sa...

Alla: tack för fina synpunkter. De behövdes!

Tittkorv: Det är egentligen precis det boken ska handla om. Eller typ. Vi vill försöka tänja och vända på ett par valda sanningar. Därav frågan. Det är nämligen inga som helst problem att få ihop material om vad som är dåligt med alkohol. Svårare att hitta den positiva vinklingen utan att låta lite ironisk liksom.

tittkorv sa...

Jo, det händer mycket skit i samband med alkohol. Men låt oss inte glömma att alkoholen också, förutsatt att man kan hantera den, är en gudagåva. Möjligen är det även så med andra lättare droger. Det har jag mindre erfarenhet av. Och på tal om knark klistrar jag här in en länk till en oerhört intressant artikel: http://www.rollingstone.com/news/story/17438347/how_america_lost_the_war_on_drugs