torsdag 4 juni 2009

Onödiga existenser

Det finns vissa jobb jag aldrig skulle ta. Hur illa ställt det än var. Jag skulle till exempel av princip aldrig jobba på Mc Donalds, för sossarna eller moderaterna och aldrig-aldrig i helvetet ta något som helst jobb på migrationsverket.
Vissa hävdar att de måste utföra jobb för att "försörja barnen", för att "överleva".
Personligen kan jag inte se nödvändigheten i att människorna som fattade det här beslutet absolut måste överleva.

8 kommentarer:

tittkorv sa...

Idioter.

För övrigt sökte jag jobb på donken för typ 25 år sen. Fick det inte tack och lov, men funderar ibland fortfarande på varför de dissade mig.

Annika sa...

Finns tre heliga kor i gamla Svedala som borde ställas i slaktbåset per omgående; MIG, F-kassan och Landstingen.

A Versatile Girl sa...

Å vad e det för fel på donken nu då? Jag hade i alla fall skit kul på firmafesterna. /fd donken anställd.

Johan sa...

ha ha. Donken rules. Man kanske är så svingammal att bara jag minns att qp kom till sverige 7 år efter. Först fanns bara Big mac som storburhare. (eller minns jag fel? rätta i så fall) Och att mcfeast kom så sent som på 90-talet. Men ack vad minns ni härligt minderåriga. PS: Det fnittrande tidningsbudet med raska steg i min trapp slutade tvärt fnittra när han gick i min finurliga rävsax (hemsk historia) här utanför i parken. -Nu eru inte så kvick va? Ropade jag i min annars löjliga triumf från fönstret.

Beatrix Vnunk sa...

Tittkorv: Det finns väl en viss begåvning som alltid skiner igenom?

Annika: Jag har tackolov haft väldigt lite med alla instanser att göra, men du verkar ha helt rätt.

AVG: Jag äter inte avfall och skulle inte heller jobba med det. Till Donkens försvar kan jag säga att i det här fallet stod det modell för hela skräpmatsindustrin. Jag skulle inte vilja jobba någonstans där. Jag är tveksam till läkemedelsindustrin också...

Beatrix Vnunk sa...

Johan: Är du packad på morgonkvisten?

Johan sa...

Näe. Tyvärr faktiskt inte.Då hade nog felstavningarna tagit överhand. Haft en allvarlig axelskada som omöjligjort t.o.m den simplaste drogen snus. Känner mig ovanligt uppspelt bara. Eller social *skrattar* Tur man får vara det (hoppas) på ditt forum. Men till helgen kanske det bli både knark, muffin (från skanstull dårå), hårdrock och reklamöl. Men det verkar tveksamt. Blir väl en QP i trädgårn?

A Versatile Girl sa...

Till mitt försvar så kan jag säga att jag jobbade på donken för att få in en fot på arbetsmarknaden. Sökte 150 jobb innan donken ringde. Till donkens försvar kan jag säga att det var en utav de mest lärorika perioderna i mitt liv, mycket på grund av människors negativa inställning till donken och att de trots detta tenderar att glida in där titt som tätt i alla fall.
Allt ont har något gott med sig, som min mamma så optimistiskt säger.