söndag 17 maj 2009

ESC

Det kan ju inte bara passera okommenterat...
Jepp, som jag konstaterade den 13 mars - Norge vann.
Själv höll jag på Ukraina, eller rättare sagt på Svetlana.
Vilken kvinna! Porrig utan att vara pinsam, klassiskt skolad pianist, kvinnofrids-aktivist, uppenbar artist - fan det enda hon inte kan är att sjunga och det skiter hon i.
Jag blir flata om hon ber mig. Varför hon nu skulle göra det?

8 kommentarer:

Mama Mo sa...

Jag missade hela spektaklet igår. Måste kanske kolla på reprisen. Om inte annat för att se just Ukraina. Verkligen cool! Men som du vet hade jag ju trott lite mer på Malena faktiskt... Har uppenbarligen inte lika bra koll som du på vad som går hem i Europa :)

A Versatile Girl sa...

Fast det är väl ändå lite Ukrainas trademark när det kommer till ESC? Att skicka välutbildade lättklädda kvinnor som framför halvrockig pop med hårda trummor.
Jag ber er U-tuba Ukraina Eurovision song contest 2004-2009 om ni misstror mig. =)
Enda undantaget är 2005 då det är en herre som sjunger.

It´s all about me sa...

Jag håller ju som bekant INGEN koll på detta, kände inte till några bidrag alls förutom Sveriges. Inte ens att Arash skulle vara med. Så, jag zappade och råkade hamna mitt i hela spektaklet igår och hörde allt för första gången och tyckte att Norge var bäst, faktiskt. Rent spontant blev jag positivt överraskad över att många låtar faktiskt var rätt ok! :)

Beatrix Vnunk sa...

Mama: En snobbig del av mig har inpräntat att pop och opera aldrig får blandas... Jag vet inte var jag har lärt mig det.

AVG: Jag vet. Och jag gillar det varje år.

IAAM: Jag har varit helt ointresserad av ESC i hela mitt liv. Men under 2000talet med öststaternas intåg har mitt intresse vaknat till liv. Jag hajjar mer grejen nu. Helt knasigt och oberäkneligt.
Så plötsligt vet jag en hel del. Å andra sidan har alla andra slutat bry sig verkar det som. Jag är alltid på väg åt fel håll. Hahaha.

my sa...

Allvarligt?
Stargate, romerska gladiatorer (eller krigare eller vad det nu är) och konstiga högresta damer. Eftersom jag inte vet något om musik ska jag låta bli att säga nå´t om det. Men, visst fan var hon pinsam! Fast det var show, a´la drag.

Pak-P sa...

Jag gillade också Ukraina bäst. Dels pga trumsolot som gjorde mig lite halvkär, men också pga romarpojkarna. Man är väl inte mer än människa?:)

Norges medverkan i det hela lämnar jag okommenterad. Likaså Sveriges. Tydligen kräver jag mer hud för att låta mig påverkas.

Beatrix Vnunk sa...

Yttermyr: ...alltså som jag ser det så har inte melodifestivalen så himla mycket med musik att göra.

Pak-P: Hahaha. Lite så. Fast...eh...säg att inte Grekland fungerade. Trots all...eh...hud?

Pak-P sa...

Hmm... Grekland? Var de med?